Teravih Namazı İçin Saatler Belli Oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirtilen saatlerde kılınacak olan teravih namazını, on bir ayın sultanı sürecinde Müslümanlar yaşadıkları illerin Ramazan İmsakiyesi bilgisine göre yerine getirecekler. 2 Mart teravih namazı saatleri Ramazan İmsakiyesi ile görüntülenebilecek.

Teravih Namazı Saatleri
Diyanet 2025 Ramazan İmsakiyesi'nde yer alan bilgilere göre İstanbul'da teravih namazı 20:22'de kılınacak. İşte, tüm illerin teravih namazı saatleri ve ayrıntılı bilgiler.
Teravih Namazının Özellikleri
Teravih namazı, yatsı namazının son iki rekât sünneti kılındıktan sonra eda edilir, yatsıdan önce kılınması caiz değildir. Vitir namazı ise genellikle teravihten sonra kılınır.
Teravih Namazı İbadeti
Teravih namazı, iki rekâtta bir ya da dört rekâtta bir selam verilerek toplamda yirmi rekât olarak kılınır. Hasta veya yorgun olanlar, yirmi rekâtın tamamını kılmakta zorlanırlarsa, bu fazileti kaçırmamak için teravih namazını sekiz rekât olarak da kılabilirler.
Teravih Namazının Önemi
Zira Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: “Faziletine inanarak ve mükâfatını umarak Allah rızası için ramazan gecelerini (teravih vb.) ibadetlerle geçiren kimsenin geçmiş günahları bağışlanır.”
Teravih Namazının Kılınışı
Teravih namazı her iki rekâtta bir selamla kılınacaksa sabah namazının sünneti gibi kılınır. Dört rekâtta bir selamla kılınacaksa, ikindinin sünneti gibi kılınır. Vaktinde kılınmayan teravih namazı sonradan kaza edilmez.
Teravih Namazı Uygulaması
Teravih namazının tamamı tek namaz hükmünde olduğundan bu namaz için baştan bir niyet yeterli ise de aralarda verilen selamdan sonra namazdan çıkılmış olduğundan yeniden namaza başlarken tekrar niyet edilmesi ihtiyata daha uygundur.
Teravih Namazının Bitişi
Teravih namazı ara vermeden kılınabileceği gibi ihtiyaca göre kısa aralar da verilebilir. Teravih namazı bittikten sonra kısa bir duanın akabinde vitir namazı da cemaatle kılınır.
Teravih Namazı Evde Nasıl Kılınır?
Teravih namazı evde kılınabilir. Aile bireyleri teravih namazını kendi başlarına tek tek kılabilecekleri gibi içlerinden Kur’an-ı Kerim’i en iyi okuyanı ve namazla ilgili hükümleri en iyi bileni, diğerlerine imam olarak cemaatle de kılabilirler.