
Denizli’de Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden ‘Sepetçilik’ mesleğini canlandırmak için kolları sıvadı.
Sepetçilik Kursu İçin Doğadan Malzemeler Toplandı
Tamamen doğal olarak, doğadan temin edilen malzemelerle yapılması planlanan, ‘Sepetçilik Kursu’ için Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı "Yaşayan Sanatçı" unvanı alan Muharrem Kaya ve Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cengiz Sarıca, hayıt, söğüt, dut ve melengiç ağaçlarının dalları doğadan topladı.
Kültürel Mirasın Canlandırılması
Doğadan toplanan ağaç dallarıyla kursiyerlere sepet örme tekniklerinin öğretileceğini, unutulmaya yüz tutmuş sepetçilik mesleğinin yok olmasına izin vermeyeceklerini anlatan Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cengiz Sarıca, "Amacımız geleneksel Türk El Sanatlarına katkı sunmak.

Doğal Malzemelerle Geleneksel El Sanatları
Bu kültürün unutulmaması için gelecek kuşaklara aktarılması ve aynı zamanda halkımıza ekonomik gelir elde etmelerini sağlamaktır.

Tarihi Bir Sanat: Sepetçilik
Sepetin malzemesi tamamen doğada bulunan ve Anadolu’muzun birçok yerinde doğal olarak yetişen hayıt, söğüt, dut, melengiç gibi ağaçların ince sürgünlerinden yapılan geleneksel el sanatlarımızdandır.

Kültürler Arası Bir Köprü: Sepetçilik
Sepetçilik sanatı insanlık tarihiyle başlar.
Önemli Bir Kültürel Miras: Sepet Yapımı
SEPETÇİLİK SANATI KAYBOLMAYA BAŞLADI Toplumların kültür tarihlerine katkısı bulunan sanatlardan birisidir.
Uluslararası Boyutta Bir Sanat: Sepet Örücülüğü
Bugün Afrika'da eski Mısırlıların beş bin yıl önce sepet yapımında kullandıkları teknik ve metot kullanılmaktadır.
Yerel ve Geleneksel Bir Usta: Sepet Örme Geleneği
Her coğrafya da yöre insanı kendine özgü, otantik sepet örücülüğü geleneğini sürdürmektedir.
Kaybolmaya Yüz Tutmuş Bir Miras: Sepetçilik
Bizlerde ise artık bu sanat yavaş yavaş kaybolmaya başlamıştır. İşte bu güzel geleneğimiz unutturmamak için halk eğitimi olarak kendimize görev addettik.
Geleneksel Sanata Saygı: Muharrem Kaya’ya Teşekkür
Aynı zamanda bizlere bu geleneksel el sanatımızı büyük bir özveriyle öğreten, yol gösteren yaşayan sanatçı unvanlı Muharrem Kaya’ya çok teşekkür ediyoruz" dedi.